25.01.2023 / środa / g. 11:15
/ salonik literacki / wstęp wolny / wiek: 50+
O dietę powinniśmy dbać przez cały czas, ale kiedy otrzymujemy diagnozę “niedoczynność tarczycy” należy skupić się na prozdrowotnym odżywianiu szczególnie.
Warto zwrócić uwagę na produkty bogate w witaminy oraz prawidłowo zbilansowane składniki mineralne.
Podczas warsztatów dietetyczka opowie, które składniki są szczególnie korzystne, ale też pokaże jak przygotować z nich smaczny posiłek. Nauczymy się komponować plan żywieniowy by czuć się dobrze i w pełni sił.
Warsztaty kulinarne są skierowane do wszystkich osób, którym zdrowie oraz dieta nie są obojętne.
Tym razem szczególnie zapraszamy osoby z niedoczynnością tarczycy i Hashimoto.
Prowadząca: Marlena Świderska - dietetyczka i psychodietetyczka. Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz SWPS Uniwersytetu Humanistycznospołecznego w Warszawie.
" Uwielbiam swoją pracę. Pomagam we wdrażaniu zaleceń żywieniowych w chorobach dietozależnych. Szczególnie bliskie mi są tematy diety w chorobach tarczycy i insulinooporności.
Z ogromną satysfakcją prowadzę prelekcje dietetyczne oraz warsztaty kulinarne dla dorosłych oraz dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym.
Stale pogłębiam swoją wiedzę czytając specjalistyczną literaturę oraz uczestnicząc w szkoleniach i konferencjach tematycznych."