Stałe spotkania ogrodnicze we Wspólnym Ogrodzie ; Kiedy: poniedziałki g. 16 - 20 i czwartki g. 16 - 20 / Gdzie: Wspólny Ogród / Wiek: bez ograniczeń / Instruktorka: Kamila Musiatowicz / Jak: bezpłatne / wstęp wolny Masz pytanie? Napisz do nas: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Upalne lato już za nami, temperatura spada zwiastując koniec lata. Mimo to, sezon ogrodniczy trwa w najlepsze, bo okres spoczynku gleby rozpocznie się pod koniec jesieni, przy okazji pierwszych przymrozków. Nie chowamy narzędzi, tylko podwijamy rękawy i zakładamy rękawiczki (lub nie;)). Koniec lata to smakowanie pomidorów, arbuza, kukurydzy, sałaty masłowej, rzodkiewek, cukinii i kalarepy. Naturalnie zebrane plony posłużą nam w warsztatach „Herbaty zimowe z roślin ogrodowych” i w mykologiczno-kulinarnych „Grzybnia na końcu świata: warsztaty, wykład, słuchowisko”. W miejscu warzyw i owoców, ogrodnicy i ogrodniczki posieją poplon wzbogacający glebę, żeby przyszły sezon był równie obfity i smakowity. Zajrzyjcie do ogrodu! Niech widok dojrzałych dyni pobudzi Waszą wyobraźnię i zainspiruje do przyrządzania jesiennych dań. Wspólny Ogród to przestrzeń otwarta i dla każdego. Zapraszamy! Prowadząca: Kamila Musiatowicz - przyrodniczka z wykształcenia i zamiłowania. Współzałożycielka kilkudziesięciu ogrodów społecznościowych, deszczowych, sensorycznych i edukacyjnych. Od ponad 18 lat związana z organizacjami pozarządowymi w kraju i za granicą, w których zaabsorbowana jest rozwijaniem zielonej strony mocy. Najbliższe warsztaty ekologiczno-edukacyjne: 22 września, godz. 18"Herbaty zimowe z roślin ogrodowych"Prowadzenie: Kamila Musiatowicz.wstęp wolny/obowiązują zapisysalon literacki 24 września godz. 13-17Roślinność #6: Grzybnia na końcu świata. Mykologiczne warsztaty zmysłowo-kulinarne / warsztat, wykład, słuchowiskoProwadzenie: Ignacy Hryniewicz, Dawid Zaleskywejściówki: 20 złsala plastyczna